Прибавянето на нови дисциплини в програмата на Зимните олимпийски игри и частично вдигане на забраната за субсидиране на Международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) ще бъдат обсъждани на заседание на Изпълнителния комитет на МОК тази седмица в Кувейт.

Вероятно Изпълкомът на МОК ще одобри включването на ски кроса  в програмата на Зимната Олимпиада през 2010 година във Ванкувър. Тази дисциплина е подобна на сноуборд кроса, който дебютира на игрите в Торино тази година и предизвика  зрителски интерес.

Сред другите състезания, които могат да попаднат в програмата на Ванкувър 2010, са женски ски-скокове, отборна надпревара в алпийските ски, индивидуална надпревара в кърлинга. Ски-скокът е единственият спорт на Зимни олимпийски игри, който засега е изцяло мъжка територия.   

Заседанието на МОК в Кувейт е последната възможност за включване на нови спортове в програмата на игрите във Ванкувър. На тази среща МОК ще преразгледа и ситуацията в аматьорския бокс и ще прецени дали са направени нужните промени в начина на оценяване и подбора на съдиите, за да може АИБА отново да получава субсидиите си от олимпийските фондове.    

МОК "замрази" около 1 милион долара, които Международната федерация по бокс за аматьори трябваше да получи след Олимпиадата в Атина през 2004 година заради съдийската система в  бокса.