Швейцарецът Дидие Кюш спечели гигантския слалом при мъжете, който се проведе в Сестриере. Това е първи успех за него през сезона в Световната купа в тази дисциплина.

34-годишният ветеран, който спечели златния медал в Супер Г  на световното първенство във Вал д'Изер постигна време 2 минути, 49.57 секунди. Непосредствено след него се наредиха трима австрийци.

Това е девета победа за Кюш в кариерата му в Световната купа, а днес той поведе още в първия манш, а след успеха се изкачи на 5-о място в генералното класиране. За Кюш последната победа беше преди 13 месеца, в спускането в Кицбюел.

Втори днес стана Щефан Гьоргъл, който изостана на 0.66 секунди, трети завърши Бенямин Райх на 0.89, а четвърти в класирането остана Ромед Бауман, на 1.05 секунди от победителя.

В генералното класиране за Световната купа води Ивица Костелич (Хърв) със 766 точки, пред Бенямин Райх (Австр) със 740, Жан-Баптист Гранж (Фр) със 726, Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 687 и Кюш с 629.

В класирането за малката Световна купа води Райх с 346 точки. Втори в гигантския слалом за сезона е Кюш, който има с 12 по-малко. Тед Лигъти (САЩ) е 3-и в класирането с 241 точки.