Скиор №1 на България Алберт Попов показа, че е изключително щастлив от третото си място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ), при завръщането си у нас.

Той стана първият българин, който се качва на подиума в състезание от Белия керван, след Петър Попангелов през 1984 година.

Петър Попангелов поздрави Алберт Попов

Петър Попангелов поздрави Алберт Попов

Пожелавам му само здраве и упорита работа и резултатите ще продължат да идват, казва легендата

"Eмоцията наистина е невероятна, имаше едни 30 минути, в които тръпнахме да видим дали ще бъде подиум. Чувството е повече от страхотно. За това сме работили цял живот. Буквално това беше една детска мечта и тя се случи. Беше въпрос на време и щъде точно ще се случат нещата", коментира Попов пред медиите на летище "София".

Той показа уважение към всички в своя екип за добрата подготовка.

"Благодарности на треньора, че нареди трасето по перфектния начин. Справихме се страхотно. В самото спускане изглеждаше, че карам спокойно. Спуснах се за всичко или нищо. Знаех, че и ските са перфектни. Доверих се на себе си, на екипа и на инстинкта. Дадох пълна газ. Целта за сезона е повече от постигната.

До края отново ще дам пълна газ и каквото стане. В предишните стартове също бях в доста добра кондиция. Слаломът е доста рискова дисциплина. Покрай огромния снеговалеж теренът беше твърд, като имаше значение дали караш първи и 30-ти. Във втория манш имах перфектна позиция и не направих никакви грешки.

Хубаво е да гледаш как другите състезатели слизат след теб. Това е страхотна година - с много емоции. Много се радвам", каза още Алберт Попов.