Скиорът алпиец Алберт Попов ще бъде знаменосец на българската делегация при парада на нациите по време на тържественото откриване на Европейския олимпийски младежки зимен фестивал тази вечер.

Церемонията е насрочена за 20.30 ч. българско време и ще продължи около час и половина.

Алберт Попов е на 17 години и смятан за един от най-талантливите ни млади алпийци. В кариерата си има един старт за Световната купа –  на първото състезание за тази зима, гигантския слалом в Зьолден, където се нареди на 57-ото място, като изостана на 6,70 сек. от водача Марсел Хиршер. Четири пъти е участвал за Европейската купа, най-доброто му класиране е 36-ото място на гигантския слалом в Боровец миналия февруари. Алберт е с много победи в детски и юношески състезания, а на Фестивала сега е записан за участие на гигантски слалом в понеделник и на слалом в сряда.

Нашите представители пристигнаха вчера на Фестивала и след като се акредитираха се настаниха в предвидения за делегацията ни хотел. 25 състезатели в 6 вида спорт ще представят България във Форарлберг (Австрия) и Лихтенщайн. Състезанията започват утре и ще завършат в петък. Пълен списък на делегацията можете да видите в сайта на БОК, където е публикувана и подробната програма за участие на българите. Можете да ползвате и Facebook страницата на олимпийски ни тим Bulgarian Youth Olympic Team, където ще намерите снимки на всички български участници.

Часовете са в местно време. Програмата е предварителна и в последния момент може да настъпят корекции съобразно моментната форма на състезателите и тактиката на треньорския щаб.