Живата легенда на световния тенис - Джон Макенроу не спести критиките си по адрес на нашия Григор Димитров, който отпадна безславно от Роджър Федерер на осминафиналите на Уимбълдън.

Макенроу, който бе гост-коментатор в британската BBC бе видимо недоволен от играта на един от своите любимци и красноречиво обяви, че Гришо вече няма вярата и силите, за да спечели турнир от Големия шлем.

"Години наред виждах Григор Димитров като бъдещ носител на титла от Големия шлем. Сега обаче вече тази вяра напуска тялото ми и ми се струва, че е напуснала и неговото. Това е разочароващо, болезнено лесно е за Федерер. Бейби Фед, Мини Фед, каквото и да е... Ако ще те наричат така и ще се обличаш като Федерер, ако ще му подражаваш, то трябва да оправдаеш очакванията".

"Микроскопът беше насочен към него от самото начало, но му беше трудно да намери собствената си идентичност в кариерата. Сега е интересно какво впечатление ще остави на хората", коментира Макенроу в ефира на ВВС след края на втория сет, като видимо бе разочарован от слабото представяне на хасковлията.

Григор Димитров не можа да се противопостави на мощната игра на Роджър Федерер

Григор Димитров не можа да се противопостави на мощната игра на Роджър Федерер

Българинът беше равностоен в първите осем гейма