Днешният двубой за Купата на ЦЕВ между ЦСКА и руския Белогорие е мач между два бивши европейски шампиона. Руснаците на три пъти спечелиха Шампионската лига - през 2003-а, 2004-а и 2014-а година. А ЦСКА имаше своя звезден миг през далечната 1969-а година.

Волейболистките ще определят носителя на купата преди Коледа

Волейболистките ще определят носителя на купата преди Коледа

Турнирът ще се проведе в Стара Загора

Сега везните са наклонени решително в полза на осемкратния шампион на Русия. В него играят световно известни имена като: Сергей Гранкин, Дмитрий Мусерский, Алексей Обмочаев, Максим Жигалов и др. Втори център е българският национал Николай Николов. 42-годишният Сергей Тетюхин е решил да не пътува до българската столица.

Белогорие има 15 победи и 1 загуба в руското първенство и е на второ място с по-лоши показатели след шампиона Зенит (Казан). Тимът отпадна от Купата на Русия след малко очаквана загуба от Кемерово с 0:3.

29-кратният шампион на България има сериозни кадрови проблеми и няма да може да разчита на 44-годишния Ивайло Стефанов, както и на Пламен Шекерджиев. Легендарният център Христо Цветанов ще играе на непривичния за него пост на посрещач. 39-годишният волейболист вече показа, че е като дялан камък и пасва на всяко място, на което Александър Попов реши да го сложи.

Мачът е с начален час 19:00 и ще се играе в столичната зала "Универсиада". Руснаците са поставени под №1 в схемата на турнира и всеки спечелен гейм срещу тях ще е успех.