Българският нционален отбор по волейбол победи силния състав на Сърбия в приятелски мач с 3-2 (25-23, 23-25, 21-25, 25-21, 25-22) в Белград. Последната част се игра нестандартно до 25 точки.

Двубоят е много важна част от подготовката на "лъвовете" за олимпийската квалификация във Варна от 9 до 11 август.

Цветан Соколов беше над всички с 19 точки, въпреки че игра само три гейма. Неговото място на площадката беше заето от Венелин Кадънков, отчел се със 7 точки. Светослав Гоцев отново показа класата си и направи 6 точкови блокади. Сумарният му актив е 14 точки.

Красен Кралев: В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години

Красен Кралев: В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години

Вярвам, че това е една вълна от състезатели, които ще играят важна роля в родния волейбол и ще радват българската публика и в бъдеще

Братя Пенчеви също са с двуцифрен актив. Розалин завърши с 11 точки, а Николай с 10 точки. Силвано Пранди използва общо 11 волейболисти като на практика последните два гейма бяха изиграни от нова шесторка.

Втората контрола в Сърбия е утре от 20:00 часа.

В същото време един от съперниците на "лъвовете" отбора на Египет се класира за полуфинал на африканското първенство, провеждащо се в Тунис. "Фараоните" ще спорят с домакините за място на финала, но не показват формата, която редовно им носи континенталната титла.