Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който подкрепи състезателите от националния отбор на България по волейбол във финалната среща на Европейското първенство за юноши до 17 години в София, сподели, че е горд от постигнатото от момчетата на Мартин Стоев.

България е вицешампион по волейбол

България е вицешампион по волейбол

Юношите до 17 години отстъпиха с 1:3 на Франция във финала

"Горд съм, че младежите ни проявиха характер и се бореха мъжки срещу силния френски тим. С играта си нашите момчета доказаха, че са едни от най-добрите в Европа. В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години. Вярвам, че това е една вълна от състезатели, които ще играят важна роля в родния волейбол и ще радват българската публика и в бъдеще.", заяви Красен Кралев.

Спортният министър изрази задоволството си от пълната зала и подчерта, че държавата инвестира в домакинства на големи форуми, за да може повече деца и млади хора да се докоснат до най-добрите български спортисти.

Кралев допълни, че мъжкият национален отбор също има шанс за успех на олимпийската квалификация във Варна.

"Много е важно за България е да изпратим колективен спорт на Олимпийските игри в Токио. Мисля, че имаме шансове срещу Бразилия пред родна публика във Варна. Неведнъж сме побеждавали този съперник и ако намерим оптималния състав и всички излязат концентрирани, можем да се поздравим с успех", каза още министърът.

Младите българските волейболисти получиха сребърните си отличия от президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров под бурните овации на публиката. Министър Кралев връчи златните медали и шампионската титла на състезателите от френския отбор. Третото място в турнира зае полският тим, който  се наложи с 3:0 над Чехия в битката за бронза.

Снимка 435079

Източник: ММС

Мартин Стоев: Радвам се, че на такава възраст залата беше препълнена

Мартин Стоев: Радвам се, че на такава възраст залата беше препълнена

Наставникът преживя тежко загубата на финала на Европейското до 17 години