Капитанът на волейболните национали Владимир Николов бе определен за най-полезен състезател при победата на неговия Бре Банка Ланути Кунео с 3:0 срещу Тоно Калипо Вибо Валентия. Диагоналът завърши с 16 точки (1 ас, 2 блокади) и впечатляващите 65% ефективност в атака. С една точка по-малко реализира капитанът на Кунео Вуут Вийсманс.

В състава на гостите от Вибо Валентия титуляр бе българинът с италиански паспорт Венци Сименов. Той завърши с едва осем точки и 44% ефективност в атака.

Повече проблеми имаше европейският и световен клубен шампион Тренто. Тимът на Матей Казийски и Цветан Соколов постигна пълен обрат срещу Марми Ланца Верона и би с 3:2. В собствената си зала Итас започна с пасив от 0:2.

И двамата национали започнаха като титуляри, но след втория гейм Соколов седна на скамейката. Матей се отчете с 25 точки (2 аса, 2 блокади), 30% позитивно посрещане и 43% в нападение. Цецо остана само с пет точки и 29% ефективност в атаката.

Шампионите от Копра Пиаченца спечелиха с 3:0 гостуването си на Пинето. За златните медалисти от миналата година в игра не се появи Христо Златанов. Националът Мирослав Градинаров бе титуляр за Пинето и стана най-резултатен с 11 точки (3 аса, 2 блокади), 52% позитивно посрещане и едва 38% в нападение.

Иван Колев пък отново не попадна в групата на Йога Форли за мача срещу Сислей Тревизо. Съотборниците му отстъпиха с 1:3.

Модена на националния селекционер Силвано Пранди пък спечели с 3:0 срещу Призма Таранто.