Владимир Орлов официално е новият старши-треньор на дамския волейболен отбор на Марица (Пловдив). Той ще води тима през новия сезон в Шампионската, Националната волейболна лига и турнира за Купа България.

Пламен Христов: Отстрани може би изглеждаше лесно, но стана хубав мач с Марек

Пламен Христов: Отстрани може би изглеждаше лесно, но стана хубав мач с Марек

Наставникът на Добруджа очаква тежък сблъсък с Левски

Досегашният наставник Иван Петков ще се отдаде изцяло на работата си с националния отбор на България. Орлов до скоро беше първи помощник-треньор в щаба на Петков, и фактически пое поста още по време на предсезонната подготовка

Ето какво сподели президента на Марица Илия Динков пред volleymaritza.bg във вторник:

"Владимир Орлов е част от нашия клуб вече една година, през която той не само доказа своя треньорски интелект, но показа и бърз напредък в работата си като част от щаба на нашия отбор. Очаквам под негово ръководство успешният възход на Марица да продължи.

Тук е моментът да благодаря на Иван Петков за дългогодишния му принос към успехите на клуба и за отлично свършената работа начело на представителната ни селекция. До последно правихме опити той да остане при нас поне за мачовете ни от Шампионската лига, но от федерацията не се съгласиха на такъв вариант. Пожелаваме му още много успехи като национален селекционер!", каза Динков.

Владимир Орлов е работил като помощник-треньор на Владимир Кузюткин в женския национален отбор на България. Бил е и помощник-треньор на Иван Халачев в националния отбор за юноши младша възраст. Орлов има опит като наставник в елитни мъжки или женски отбори като Родопа (Смолян), АВИА-Миньор (Перник) и Берое (Стара Загора), а от лятото на 2018 година е част от екипа на Марица.