Владимир Николов даде интервю пред сайта на волейболния Левски. Старши-треньорът, който е и президент на "сините" говори за предстоящия сблъсък в четвъртък с шампоината Нефтохимик. Дербито е от 18:30 часа в зала "Христо Ботев" където в понеделник игралното поле беше залято с вода. Ръководството на съорежението е дало своите уверения, че проблемът ще бъде отстранен своевременно.

Димо Тонев: Нужно ли е неподготвени състезатели да отидат да играят в чужбина?

Димо Тонев: Нужно ли е неподготвени състезатели да отидат да играят в чужбина?

Волейболният специалист коментира завръщането на Велизар Черникожев в България

Владо, предстои мач срещу шампиона Нефтохимик 2010. Колко важна е тази среща за Левски София и какво очакваш от нея?

- С оглед на класирането за плейофите мачът реално няма особено значение. За мен важното е да покажем най-добрия си волейбол срещу този съперник. Очаквам тежък мач, истинска битка и се надявам да разкрием потенциала си.

Преди Нова година бургаският тим не се представяше убедително, но сега изглежда е във възход. Кои са най-силните им страни?

- Каквото и да си говорим, в техния състав в момента играят четирима играчи от основния състав на националния - Георги Братоев, Теодор Салпаров, Теодор Тодоров и Николай Учиков, който бе основен диагонал в отсъствието на Цветан Соколов. Категорично като възможности, умения и опит техните играчи са доста над останалите в първенството.

В Разлог отборът беше близо до това да получи нещо повече от загуба с 1:3. Мачът бе доста изнервен и ти дори извади за кратко отбора от игра. Какво не достигна?

- Не успяхме да запазим концентрация в така нагорещените страсти, които се получиха. Играхме много добър волейбол през голяма част от мача, но в решителни моменти не бяхме спокойни. Имаше и съдийски отсъждания в наш ущърб.

В други мачове също си имал претенции към реферите - в Добрич, Монтана, Пазарджик дори. Как си го обясняваш?

- Много е просто. Страничните съдии, които много често са от съответния град, са в тежест на двойката, ръководеща мача. Те не само не помагат, но често провокират гостуващия отбор и допринасят за ескалацията на напрежението. Аз съм привърженик на системата, която се ползва в Италия. Там няма странични съдии, а всяка зала е оборудвана със система за видео повторения. Със сигурност това е допълнителен разход за всеки клуб, но в дългосрочен план тези средства се възвръщат. Много се надявам този модел да бъде приет и у нас, но трябва да срещне нужната подкрепа.

Класиране Суперлига 2018-2019

Класиране Суперлига 2018-2019

Остават само два кръга до края на редовния сезон, къде виждаш твоя отбор в плейофите?

- След като не успяхме да спечелим мачовете в Монтана и в Разлог, които можеха да ни пратят в тройката, сега сме в изключително неприятна ситуация. Т.е. ще бъдем пети или шести и няма да имаме домакинско предимство. В плейофите обаче нещата започват от 0:0 и ще дадем максимума от себе си.

Имаш ли предпочитания за съперник?

- Не, нямам. Това, което ме интересува, е ние да играем добър волейбол.

В коя зала ще бъдат домакинските срещи на Левски във фазата на елиминациите?

- Това е въпрос за 1 милион долара. За съжаление, към момента нямам отговор.