Ето какво сподели президентът на волейболния Левски Владимир Николов пред BGvolleyball.com относно предложението в следващото издание на Суперлигата да се състезават 16 отбора:

"16 отбора в елита е най-логичният вариант с оглед на настоящата ситуация, породена от коронавируса и принудителното спиране на първенствата. С формат от две осмици в Суперлигата ще постигнем изравняване на силите и по-интересни мачове.

При това положение няма да има ощетени, с оглед на това, че отборите са се борили във втората група и са имали амбиции за по-горното ниво", каза бившият капитан на националния отбор.

"Водещо при избора на този вариант са по-малкото разходи на отборите и по-голямо качество на двубоите. Ще бъде постигнато по-голямо ниво на мачовете в първата осмица и по-голяма изравняване на силите при тимовете във втората осмица, което ще доведе до интересно първенство", добави звездата на българския волейбол.

"Срещата премина в дискусии, обсъждаха се няколко варианти. Като цяло дадоха се различни мнения имаше дълъг и констуктивен диалог. Много по-добре е така да се прави всичко, като се обсъжда и се гласува, което води до взимане на демократични решения. Сами виждате, че това предложение е взето с 6 на 5 гласа, което говори за всичко това", сподели Николов.

"Ако се приеме този формат от две осмици на предстоящия УС, тепърва от тук нататък ще се обсъждат още много неща. Например за предварителните турнири, които ще определят в коя осмица ще играят отборите. Как ще се играят тези турнири, формулата за за участниците в плейофите и т.н. Но първо трябва да се изчака решението на членовете на УС по това предложение", завърши президентът на Левски.

Иван Петков: Винаги формулата на късмета е труд и късмет

Иван Петков: Винаги формулата на късмета е труд и късмет

"Колкото и да се опитваме да бъдем информирани нещата бяха доста неясни"