Владимир Николов поздрави Николай Учиков за силната му игра при победата на Нефтохимик в първия плейофен мач във волейболната Суперлига. Наставникът на Левски счита, че неговите момчета са били по-добри на сервис и посрещане, но класните изяви на Учиков са ги пречупили:

Николай Желязков: А дали ще затворим в две срещи, ще видим

Николай Желязков: А дали ще затворим в две срещи, ще видим

Наставникът на Нефтохимик отчете многото грешки от сервис

"Днес не успяхме да лимитираме Учиков. Той направи страхотен мач. Реши може би 10 или 11 тежки ситуации. Учиков изигра този мач, като голям играч, какъв то е. Поздравления, за което.

Не е толкова лесно да спреш играч от класата на Учиков. Моите претенции към играчите ми бяха, защото се бяхме разбрали какво да правим, а не го правихме. Много пъти имахме изграден добре блок пред Учиков, а той успяваше. Това е класа.

Днес и тримата ни крайни нападатели играха по-добре сравнено с победата от преди няколко седмици в къщи срещу този съперник. За жалост, не успяхме да неутрализираме Учиков, както в София.

Ние и днес имахме по-добре на начален удар и посрещане от Нефтохимик, но не успяхме да се възползваме от това. Посрещането е само първата част. Тук трябва да се отдаде заслуженото, че и Жоро Братоев - направи силен мач. Успя да извлече максимума.

Драматични промени не бива да правим преди реванша. Трябва да сме по-съсредоточени в ясните ситуации. При такива на висока топка, трябва да неутрализираме Учиков.

В общи линии съм доста доволен от играта. Играхме добър волейбол в трите гейма. В първия загубихме на 2 точки, втория поведохме, но не успяхме д задържим аванса си. В третия имахме момент на разконцентриране и загубихме две-три топки от ясни ситуации, но като цяло съм доволен от играта. Тя е близка до това, което можем", сподели Владимир Николов пред камерите на "Диема Спорт 2".