Капитанът на националния отбор на България по волейбол Цветан Соколов говори пред медиите на откритата тренировка на тима в зала "Христо Ботев" в София преди олимпийската квалификация в Китай. Той обеща, че отборът ще се бори като за последно и се надява, че ще изненада всички. Соколов също така призна, че квалификацията може да е последният му турнир с националната фланелка на България.

Не може след такъв домакински турнир (б.р. Европейското първенство), който изиграхме, настроението да е приповдигнато", каза капитанът Цветан Соколов. "Не се чувстваме добре психически, защото не постигнахме целите, които ние самите бяхме си поставили. В момента това е минало и трябва да гледаме в бъдещето. Трябва да работим и да се представим по по-добър начин. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме нужда от подобрение и във волейболна, и в психологическа настройка."

Всички казват, че да се класираш на Олимпиада е много по-трудно, отколкото да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем нашата мечта - Олимпиадата. С новия регламент през следващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно! Надявам се, че ще изненадаме всички. В началото казвахме, че на Европейското трябва да играем полуфинал, а стигнахме само до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение! Това е като мини световно. Ние сме аутсайдери, но това може да се окаже плюс за нас. Никой не очаква грандиозно представяне. Моята лична цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем".

Напълно възможно е това да е последното ми участие с националната фланелка. В момента мисля върху това, което ни очаква. Интересува ме какво ще се случи в следващите 20 дни, а не след това. Разбира се, мислил съм върху този вариант и е много вероятен."

"За мен беше огромно удоволствие да играя пред българската публика. Във Варна тя ме стимулира, а не ме стресира. Да играеш пред пълна зала у дома, е нещо невероятно. Чувството е прекрасно. Аз се ядосвам, че не зарадвахме хората, които ни подкрепиха", завърши Соколов.

Олимпийската квалификация ще се проведе между 30 септември и 8 октомври в Китай.

Цветан Соколов: Изиграхме най-добрият си мач срещу Словения

Цветан Соколов: Изиграхме най-добрият си мач срещу Словения

Срещу Франция ни очаква труден мач, казва капитанът