ЦСКА постигна дубъл от победи с по 3:2 над Хебър. "Армейците" отново повалиха шампионите, този път в зала "Васил Симов" и запазват лидерската си позиция след 17-ия кръг в Супер Волей.

Срещата премина през множество обрати и любопитни ситуации. В първия гейм червените имаха известна доза късмет, след като събитията се движеха равностойно до самия край. Там обаче дойде моментът на Димитър Димитров. Диагоналът зареди бомбени сервиси, с които проби посрещането на гостите и след страхотна серия ЦСКА измъкна частта при 25:21. Във втория гейм нещата се обърнаха в посока Хебър. Шампионите стояха малко по-добре на полето, с по-организирана защита, но въпреки това не съумяваха да се откъснат в резултата. И отново всичко опря до финалните акорди, когато Якопо Масари имаше късмет неговата атака при 24:23 да срещне "нокът" на волейболист на червените за блок-аут и изравняване на резултата.

Пуснаха билетите за европейското във Варна

Пуснаха билетите за европейското във Варна

Цените са привлекателни

Следващите два гейма пък бяха коренно различни. В тях първо ЦСКА се откъсна рано в резултата и мина леко през тигрите за 25:20. След това пък Хебър реагира и също отговори подобаващо с мощно начало, възползва се от грешки в полето на домакините и с 25:17 прати двубоя в тайбрек.

В решителната пета част Попов заложи на Делчо Раев на мястото на Владимир Станков като разпределител, като продължи да разчита и на Християн Великов за сметка на Симеон Александров като посрещач. Камило Плачи пък продължи с основната си шестица, в която още в самото начало попадна Трифон Лапков за сметка на получилия травма Джулио Саби. Геймът тръгна точка за точка, но Раев разнообрази играта в атака на армейците. Благодарение и на добрия им начален удар, както и мощта на Димитър Димитров, те взеха аванс при 6:3. Якопо Масари също бе спрян на два пъти, а преднината на ЦСКА стигна 4 точки при 10:6. Шампионите опитаха да се върнат, но диагоналът на червените имаше друго мнение, носейки 3 мачбола от 14:11. Първият бе пропуснат, но при втория Димитров не трепна за 15:12.