Голямата Тони Зетова напусна волейбола. Късно снощи най-добрата българска волейболистка за последните две десетилетия изигра последния си мач. 38-годишната русенка избра домакинската среща на Киери с Пезаро, за да се сбогува с феновете. Мачът завърши с победа за гостенките с 3:1, но Тони беше най-резултатна за своя отбор.

Бившата ни националка игра в Киери през последните три сезона. Миналата година беше с основен принос за завръщането на отбора в италианската серия „А". Още през лятото Зетова обяви, че сезон 2011-2012 ще бъде последен за нея.

Цялата публика на срещата Киери - Пезаро я изпрати с бурни аплодисменти, а българката не скри сълзите си. Първите бяха дори преди мача, когато съотборничките й заедно с целия щаб облякоха фланелки с нейния №5 и името й.

Зетова е във волейбола от 23 години, като пропусна единствено 2007-2008 г. заради раждането на сина й.

Тя започна изключителната си кариера в ЦСКА, където игра между 1989 и 1995 г. и спечели всичко възможно на клубно ниво (общо 21 купи). Има 4 титли с „червените", 3 с „Екзашибаши" (Тур) и 2 с италианските Модена и Перуджа. Играла е още в Бергамо, „Палма Волей" (Исп) и „Олимпиакос" (Гър).

Преди 6 години Зетова изведе Перуджа до златото в Шампионската лига, а следващата година - и до дубъл в Италия. През 2000 и 2001 г. стана най-добър реализатор в Италия.

Най-големият й успех с националния отбор е бронзовият медал от Евро 2001 във Варна.

„Уморена съм от емоциите след последния ми мач. Още не мога да си дам равносметка за това, което съм направила. Но този път, след толкова опити за прекратяване на кариерата и намиране на сили да продължа, тази година направих едно мирно разделяне с играния волейбол в зала. Оставям го с удоволствие и знанието, че повече наистина не мога да продължавам да играя" - заяви Тони пред gong.bg.