Националът Светослав Гоцев даде специално интервю пред официалния сайт на федерацията по волейбол за емоциите от победата над Франция, реалните цели пред отбора и очакванията от предстоящите мачове у дома в Лигата на нациите.

Върна ли вдъхновението си България с обрата срещу Франция?

- Лично за мен отборът никога не е губил вдъхновението си и мотивацията си за игра. Треньорът все още опипва състава и дава шанс на всеки един да покаже какво може. Както беше заявено предварително, нашата цел номер едно е класиране за Олимпийските игри. Успоредно с това е търсенето на добри резултати в Лигата на нациите, която трябва да ни послужи за обиграване на отбора и максималната ни подготовка за оптимален резултат - класиране за Токио. Разбира се, много е хубаво да се побеждава, независимо срещу кого и с какъв състав играе България. Обратът срещу Франция трябва да покаже ясно, че българският отбор може да играе добър волейбол.

Ставаме ли все по-добри с всеки следващ мач?

- Винаги - колкото по-дълго играе и тренира един отбор заедно, той неизменно става и по-добър. Играта ни ще се подобрява с времето и това ще си личи на игрището.

Колко всъщност ви влияе своеобразното околосветско пътешествие и смяната на часовите зони?

- Аз като професионален спортист никога не бях правил такова пътешествие. Цялото пътуване, смяна на полети, нарушаване на хранителния режим и навици - всичко това се отразява зле на организма и със сигурност рефлектира и на представянето ни на игрището. Неслучайно най-добрият ни мач в Китай беше последният.

Какво да очакват феновете във Варна - ще продължи ли възходът на България пред родна публика?

- Във Варна атмосферата и въздухът те предразполагат за волейбол на световно ниво. Бъдете сигурни, че ние ще оставим сърцата си за страхотната публика, която винаги е с нас. Каня цяла Варна да напълни залата в Двореца на културата и спорта и заедно да направим едно голямо шоу за всички. Публиката ни винаги е била сред най-добрите в света и съм убеден, че и този път ще го докажем.

Какво очакваш от мачовете с претендента Австралия, Япония и Италия?

- Не искам да се дават прогнози и нещо да обременява отбора ни. За мен ще е много голям плюс, ако отборно подобряваме играта си на защита и сервис. При добра игра вкъщи мисля че е напълно реалистично да запишем три победи.

Страхотен обрат! България победи Франция с 3:2

Страхотен обрат! България победи Франция с 3:2

Момчетата на Силвано Пранди записаха втора победа в Лигата на нациите