Националният отбор на България по волейбол победи Франция с 3:2 -  (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11).

Българите изоставаха с 0:2, но успяха да се мобилизират и да обърнат мача. Във втората част в игра се включиха Георги Сеганов и Велизар Чернокожев на местата на Георги Братоев и Николай Учиков. Сеганов показа изключително успешно разбирателство със Светослав Гоцев, което спомогна доста за успеха. Розалин Пенчев изигра пореден силен мач, записвайки 18 точки. Светослав Гоцев завърши с 12. Най-резултатен за французите беше Жан Патри, който направи 13 точки. 

Снимка 428058

Източник: FIVB

"Трикольорите" имаха проблем със сервиса, но французите също не можеха да намерят своя начален удар. В целия мач имаше един единствен ас, който беше дело на българския разпределител - Георги Сеганов. 

Това бе втори успех в Лигата на нациите за момчетата на Силвано Пранди. Те записаха победа и над Канада още в първия мач. В момента България заема 11-о място в класирането, откъсвайки се от преките конкуренти за оставането в Лигата на нациите - Португалия, Канада и Австралия. 

В следващия турнир "лъвовете" ще играят във Варна срещу Австралия, Япония и Италия. 

Силвано Пранди: В следващия мач искаме единствено победата

Силвано Пранди: В следващия мач искаме единствено победата

"Поздравления за Полша, но ние имахме своите шансове"

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Николай Учиков, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев - Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: Силвано Пранди

ФРАНЦИЯ: Рафаел Коре, Стефан Бойер, Кевин Тили, Тимоти Карле, Дарил Бюлтор, Никола Льо Гоф - Женя Гребенников-либеро

Старши треньор: Лоран Тили