Новият селекционер на мъжкия национален тим по волейбол Силвано Пранди сподели, че не се притеснява от присъствието на множество млади момчета в  отбора. Преди заминаването на "лъвовете" за Аржентина специалистът ветеран заяви, че всеки има своята роля и не е взел хора, които просто да пътуват.

Съставът на националния отбор е вече известен

Съставът на националния отбор е вече известен

Само една промяна от Пранди

В петък, събота и неделя българите ще имат за съперници домакините от Аржентина, Канада и Португалия.

"Като цяло всичко е наред. Всички играчи, които са тук в момента, са в добро състояние. Тръгваме с леко приповдигнато настроение по отношение на това, което предстои - пътуването и мачовете. Моята лична надежда е да се представим по най-добрия начин в Аржентина, а после и в Китай", каза Пранди.

"Това, че имаме няколко млади момчета в състава, е съвсем естествено. Трябва да знаете, че те все пак не са случайни играчи, имат вече своята роля както в клубните си първенства, така и в националния отбор. Това е напълно естествен процес - някои играчи да получават почивка, а на тяхно място да влизат младите. Фактически ние нямаме хора, които просто пътуват с нас, без да разчитаме на тях.

Със сигурност моите очаквания винаги са били да побеждавам, такава е моята треньорска философия. В същото време си давам сметка, че не може винаги да се побеждава. Моята цел по-скоро в случая е да играем максимално добре и да постигнем добри резултати навън. Ясно е, че ще срещнем силни отбори, че ще имаме доста трудности по време на мачовете, с които трябва да се борим. Това е част от целия процес, няма нищо притеснително.

Това, което мога да кажа в момента, е, че основно бих искал нашият отбор да играе силно и да спечели колкото се може повече мачове. Към момента е трудно да се правят каквито и да било прогнози, защото не знам със сигурност другите отбори с какви играчи ще участват. Знаете, че в почти всеки тим има някакви промени. Това, което знам, е, че всеки следващ мач за нас ще представлява малка изненада, с която трябва да се справим чрез съответните механизми", завърши 71-годишният специалист.