Селекционерът на българският национален отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че тимът има нужда от мачове, като този срещу Северна Македония, които го поставят под напрежение и вярва в потенциала на своите възпитаници. Ето какво сподели той след победата в контролата с югозападните ни съседи:

"Много съм доволен, че успяхме да организираме тези мачове със Северна Македония, защото съперникът е много боеспособен и ни поставя под напрежение, от което ние имаме нужда в момента. За първите две срещи бяхме в различен състав, с някои нови имена. Сега сме тук в друг вид. Смятам, че сегашният състав има голям потенциал. Целта пред нас е да се подобряваме непрекъснато и мисля, че това се получава.

Напълно нормално е да имам притеснения в този момент от подготовката ни. Факт е, че в изминалите двубои започваме не толкова добре, но пък след това подобряваме играта си и печелим. Мисля, че това е най-важното.

Както вече казах, свикнал съм да съм под напрежение, това е работата на треньора. Настина не сме играли официални мачове от доста време. Но в крайна сметка имаме една система на игра  и сега основната ни цел е да намерим механизмите в нея и да ги изчистим. Това ще правим в следващите дни. Вярвам, че тази система е достатъчно адаптивна за да  можем противодействаме успешно срещу всеки съперник, дори да не го познаваме добре.

Да, наистина някои хора липсват. Теди Салпаров и Викитор Йосифов бяха сърцето на отбора, но мисля, че разполагаме с достатъчно талантливи състезатели, които имат потенциала да заемат достойно техните места.

Както виждате  имаме Петър Каракашев, който е на доста високо техническо ниво, има бързина и качества, опитният Владислав Иванов, който се завърна. В центъра има състезатели, които да заемат мястото на  Виктор Йосифов, като Алекс Грозданов, Никой Къртев, Стефан Илия Петков, като и други състезатели, които също са под наблюдение. Имаме достойни смени", каза увереният Силвано Пранди.

България с трета победа в контролите срещу Северна Македония

България с трета победа в контролите срещу Северна Македония

"Лъвовете" се наложиха с 3:1