България ще стартира тази вечер, малко след полунощ, битката си в Лигата на нациите. "Лъвовете" се изправят срещу Канада в първия си двубой от групата в аржентинския Мендоса, като сблъсъкът ще бъде с по-особен заряд за Силвано Пранди. След 9 години пауза Професора отново застава начело на националния ни отбор. И макар вече на 71, продължава да изпитва същия този глад за победи, с който изведе трикольорите до бронзовите отличия на Европейското първенство в Турция през 2009 година.

Снимка 416907

Източник: LAP.bg

Въпреки че предварително снижиха очакванията със серия изказвания, че целта в Лигата на нациите е да се обиграе състав за олимпийската квалификация през август, нашите не заминаха на околосветско пътешествие към Аржентина, а оттам и към Китай, просто за да се разходят. България е поставена под мониторинг в турнира, борейки се за оцеляване с Канада, Португалия и Австралия. Затова и две победи до края на седмицата над кленовите листа и мореплавателите ще дадат една отлична отправна точка, както и нужното самочувствие още преди същинския етап от надпреварата да е започнал.

Силвано Пранди: Моите очаквания винаги са били да побеждавам

Силвано Пранди: Моите очаквания винаги са били да побеждавам

Италианският специалист сподели, че няма "пътници" в отбора

Пранди заведе състав от опитни и много талантливи волейболисти, които имат всичко необходимо, за да се противопоставят на тези три противника. Те в никакъв случай не са непреодолими и това може да си проличи в следващите три денонощия. Лъвовете имат да си връщат на канадците, които ни биха на световното първенство миналата година с 3:2 гейма. В общия баланс резултатът с тях вече е равен 5:5 успеха, докато срещу португалците, които са явен аутсайдер в Лигата, имаме загубени само два гейма в пет мача. Аржентина традиционно също е удобен противник при 17 победи и 8 поражения, макар половината от загубите да бяха допуснати през последните 4 години под ръководството на Пламен Константинов.

Снимка 424713

Източник: LAP.bg

Очаква се срещу Канада Професора да заложи на рутинирани бойци като близнаците Братоеви, Николай Учиков, Тодор Скримов и Светослав Гоцев, като към тях титуляр най-вероятно ще стартира и Красимир Георгиев при мрежата. Петър Каракашев се очертава титулярно либеро.

Снимка 423536

Източник: БГНЕС