Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди даде интервю за "Диема спорт". Ето какво каза 71-годишният специалист:

"Моята философия винаги е била следната - всеки играч да бъде лидер на своята позиция. И за да бъдем добър отбор, трябва да имаме много лидери, на всеки пост. И всеки един трябва да дава своя ефикасен принос.

Не вярвам на отборите само с един лидер, всеки играч трябва да носи отговорност. Всички играчи, които ще повикам, ще пристигнат с голямо удоволствие. И ще го направят с гордост. Не очаквам никой да откаже покана.

Единственият болезнен отказ е този на Матей Казийски. Както казах и преди, в живота нищо не е окончателно и ще му се обадя още веднъж по телефона. Кой знае, може пък да промени решението си. Аз се забавлявам да бъда треньор. И тъй като ми харесва и го правя със страст, правя всичко възможно да продължавам да бъда максимално информиран.

Мисля, че опитът помага на тези, които искат да променят нещо или, казано по друг начин, онези, които се осмеляват да направят нещо повече от останалите. Хора като мен, на моята възраст, нямат нищо за губене. И имат зад гърба си сериозни познания. А това им позволява да опитват нови неща, без да има нужда да рискуват. Почти през всички тези години експериментирам някои неща. И както се случва с модата, стари неща излизат наяве постоянно".

Силвано Пранди: Аз съм треньор, а не ясновидец, не знам докъде ще стигнем на Европейското първенство

Пранди: Аз съм треньор, а не ясновидец, не знам докъде ще стигнем на Европейското

"Винаги съм смятал, че целта на един жребий е просто да определи групите"