"Националният отбор по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми имаена, а за най-подготвените" - така селекционерът на България Силвано Пранди коментира решението си да остави извън групата за олимпийските квалификации петима от най-опитните си състезатели на тима.

Пранди е убеден, че всеки от повиканите играчи за квалификациите във Варна ще допринесе за изграждането на боеспоссобен отбор.

Направих това, което би направил всеки треньор, а именно извикването на състезатели, които ще помогнат за преследването на определена цел. Отборът не зависи от най-известните играчи. Съвсем нормално е, когато са повикани нови хора и те да бъдат за сметка на други. Не смятам, че няакои от играчите трябва да са убидени. Отборът е семейство, в което всеки може да попадне. Състезателите, които в момента са тук са готови да дадат всичко от себе си , както в спотно -технически план, така и във волеви. Исам да има хомогенна група, която да е отдадена на общата кауза", коментира италианският специалист пред БНТ. 

Според Пранди Бразилия е фаворит въпреки домакинския ни фактор.

"Целта е ясна - калсиране за Олимпийските игри. Трябва да съчетаем силните страни в играта, да подчертаем силните страни, които имаме и да прикрием слабостите ни. Вярвам, че ентусиазмът ни ще ни позволи да сме в оптимална форма."

В квалификациите България се изправя срещу Бразилия, Пуерто Рико и Египет, а стартът им е на 9 август във Варна.

Силвано Пранди: Избрах волейболисти, които ще ми свършат работа, няма лично отношение

Силвано Пранди: Избрах волейболисти, които ще ми свършат работа, няма лично отношение

"Направил съм избора си на базата на два основни компонента"