Селекционерът на волейболния национален отбор Пламен Константинов даде пресконференция преди мачовете с Иран, САЩ и Канада от Група G на Световното първенство.

"Във втората фаза останаха само водещите отбори в света. Затова мисля, че качеството на мачовете ще бъде още по-добро от първата фаза. Това означава, че ще трябва да вложим много повече усилия, за да спечелим двубоите си.

Ако останем с 2 загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове

Няма да бъде лесно срещу такива съперници. Надявам се, че домакинството и усилията на момчетата да ни помогната в тежките моменти. Публиката също", заяви Константинов.

 

Ари Граса с почетен плакет от министъра на спорта на България Красен Кралев

Ари Граса с почетен плакет от министъра на спорта на България Красен Кралев

Президентът на FIVB: Организацията на световното първенство в България е отлична