Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира представянето на своите възпитаници в трите мача в Япония. Той сподели, че Тодор Скримов се връща в състава за варненските двубои:

Христина Русева: Целта е победа срещу Финландия и да отидем в Перу

Христина Русева: Целта е победа срещу Финландия и да отидем в Перу

Решителният мач на българските волейболистки е в четвъртък в Будапеща

"Имахме повече шансове срещу Италия, но изпуснахме някои моменти. Изиграхме мача с Япония по най-добрия начин, а с Полша бяхме на приливи и отливи. Липсваше ни стабилност. Липсват петима основни души. Очевидно е, че момчетата, които трябва да играят на тяхно място, отстъпват по качества. Всички, които се качиха в самолета, могат да влязат в групата.

Скримов и Влади Иванов ще влязат на мястото на Маринков и Каракашев. Ще решаваме според ситуацията. Според мен шансовете ни за класиране минаваха през Сърбия и след това срещу Австралия. Другата ни цел е оставане и да дадем повече шансове на хора да играят. От титулярите играят двама.

Засега изключвам Ники Николов като вариант. Ако състоянието му позволи, може да играе срещу Иран. Очаквам тежки съперници във Варна. Ще опитаме да видим в тази формация колко можем да се приближим до топ отборите. Ще търсим победа във Варна.

Играем по-добре в началото на турнирите и накрая не ни достигат силите. Проблемът е както физически, така и психически. Превъзхождат ни тези държави, които имат силни първенства", завърши Константинов.