Първенствата във Франция през следващия сезон ще се провеждат при закрити врата. Министърът на младежта и спорта на страната Роксана Марачиняну заяви за Евроспорт, че "спортът няма да бъде приоритет" след облекчаване на мерките в страната, заради ситуацията, причинена от COVID-19. Тя добави, че "всички събития, които могат да се възобновят, ще се провеждат при закрити врата или с много строги ограничения".

Реакциите на спортистите и треньорите във Франция бяха светкавични. Ив Буже, президент на лидерът в тазгодишното класиране и миналогодишен шампион Тур, смята, че решението, за което говори Марачиняну, може да причини огромни щети на волейболните клубове във Франция.

"За волейбола икономическите последици ще бъдат много важни, тъй като ние нямаме модел, основан на телевизионни права, а на брой зрители, който ни носи приходи и партньори... 60% от приходите ни идват от частния сектор. Но как да накараме партньор да подпише с нас и да ни подкрепя, ако нямаме зрители или телевизия?

Имаме разходи: играчи, персонал, наем на зала, но без финансови приходи е трудно. Всички президенти на клубовете в елита са единодушни: няма да има възстановяване на спорта без зрители", заяви Буже за авторитетния вестник "Екип".