Николай Пенчев вече е играч на Онико (Варшава). Българският национал напусна Сточния (Шчечин), след като тимът изпадна във финансова криза и на практика фалира.

Даниел Пеев: Чисто физически Нефтохимик ни превъзхождаше

Даниел Пеев: Чисто физически Нефтохимик ни превъзхождаше

Наставникът на Монтана призна предимството на шампионите

Ники се е прицелил в титлата на Полша. Онико е воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014 година, а до края на септемви беше начело на Канада.

Пенчев ще играе за пети полски клуб в кариерата си. Преди това той се състезаваше за Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), СКРА Белхатов и Сточния (Шчечин). През миналия сезон Ники стана шампион със СКРА (Белхатов). Българинът подписа да носи фланелката на Онико до края на настоящия сезон.

"Въпреки младостта си, Нико Пенчев е много опитен играч в полската Plus Liga, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико (Варшава) и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му", каза след подписването президентът и спортен директор на Онико Пьотър Гацек.

Високият 196 см волейболист ще играе с №22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще се конкурира за място на игрището със световния шампион от 2018 Бартош Кволек, Пьотър Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе.