Диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов иска да помогне за връщането на Матей Казийски в състава на "лъвовете" за олимпийската квалификация през август. Ето какво сподели пред "България днес" бащата на Казийски Илиян, който е бивш национален разпределител, играл за България през 80-те години на миналия век.

Хебър пречупи Левски в петгеймова драма в София

Хебър пречупи Левски в петгеймова драма в София

Пазарджиклии се наложиха с мощния си начален удар

"Матей никога не е бил толкова близко отново да облече националния екип. Шансовете са  50 на 50. Много ми се иска да се завърне. Синът ми е близък с новия селекционер Силвано Пранди. Вече са се чули по темата. Ще имат и още един разговор през февруари. Отделно с Цецо Соколов са големи приятели. Приказвали са и с него.

Има желание още да се състезава - добави Илиян. - Не е имал сериозна контузия в кариерата. Виждам го да играе още 4-5 години на високо ниво. Много му се иска да бъде част от националния отбор".

Казийски-старши призна, че многократно е говорил със сина си за евентуалното му завръщане.

"Няма как да му се наложа. Казвал съм му да си промени решението, но той ми отвръща, че не съм го възпитал да си престъпва думата", завърши Илиян.

Бившият селекционер на дамския национален отбор и ръководител на волейбола в Славия Иван Сеферинов също е оптимист:

"Напълно е реално. Още повече че Тодор Алексиев също се завръща. С него, Казийски и Цецо Соколов може да направим отбор, който да се класира на олимпиадата. С тях ще сме равностойни на Бразилия, Сърбия, Франция, Италия и Русия. До два дни се очаква да разберем дали ще получим домакинство на олимпийската квалификация.

Възрастта на Матей не е проблем. На неговия пост посрещачите са най-силни между 33 и 37 години", завърши Джиго.