Наставникът на националния отбор по волейбол за младежи до 19 години Мартин Стоев заяви, че за да тръгне отново напред българският мъжки волейбол, трябва да най-добрите играчи да играят във всеки мач. Стоев получи наградата за "Треньор на месец септември" за достигането до финала на световното първенство за младежи до 19 години в Иран. Тимът на младите волейболисти пък бе избран за "Отбор на месеца".

"Благодаря за оценката. Това означава, че сме си свършили добре работата. Представянето ни в Иран зарадва много хора. Разбрах го, когато се прибрахме в София, защото тогава видях колко много хора се следели нашита мачове с интерес. Знаете каква е обстановката сега с коронавируса и всички ограничения, така че съм доволен, че успяхме да донесем малко радостни мигове на българския народ. Стигнахме до сърцата на хората с нашите добри игри в Иран, но те са следствие на добрата подготовка, която направихме. Трябва да благодаря на Българска федерация по волейбол и на президента Любомир Ганев, че ни осигуриха всички условия.

"Сами виждате, че от 2012 година има регрес в представянето на националния отбор. Той беше шести в световната ранглиста, а сега е на 21-во или 22-ро място. Състезателите имат огромна мотивация, когато ги извикат за първи път, но след това забравят откъде са тръгнали, след като подпишат договори в чужбина. Смятам, че ако един волейболист има възможност да се представи на две витрини - на клубно и национално ниво, то той трябва да го направи. Разбира се, всеки решава сам за себе си, но има примери много - не само Словения, но и Сърбия. И двата отбора не играха на Олимпийските игри, но бяха с най-добрите си отбори в Лигата на нациите по волейбол. Смятам, че за да можем да се изкачим в ранглистата отново, трябва във всеки мач и всеки турнир да играем с най-добрите си състезатели", каза още наставникът на младежите.

Мартин Стоев: Пропадането мъжкия национален отбор започна след Лондон 2012

Мартин Стоев: Пропадането мъжкия национален отбор започна след Лондон 2012

"Не е окей хора на преклонна възраст да водят държавния тим"