Големият волейболен треньор Мартин Стоев гостува в "Код Спорт" по ТВ+. Специалистът доказа за пореден път качествата си по безспорен начин, след като спечели сребро от световното първенство начело на 19-годишните ни национали.

"Успехът не е случаен, защото тези момчета преди това станаха три пъти балкански шампиони и втори в Европа. Така че ние отидохме с ясната цел, че искаме да спечелим нещо и успяхме да го направим. По принцип не се случват ей така нещата, без да искаш. Работено е много за това нещо и се радвам, че успяхме да си възнаградим труда", каза Стоев.

Федерацията по волейбол насрочи заседание и дневен ред

Федерацията по волейбол насрочи заседание и дневен ред

Ето кога ще е

Той коментира и провала на мъжкия национален отбор през лятото: "Аз мисля, че мъжете са изпуснати след Олимпиадата в Лондон през 2012-а. Оттам идва нашият спад и всяка година става все по-дълбок. Всяка година отстъпваме в световната ранглиста, отиваме по-назад и по-назад. Ако не се лъжа, в момента сме след 20-о място. Така че проблемът не е от вчера. Според мен е започнал след Олимпиадата в Лондон. Аз лично виждам много трудно да се промени в момента това нещо. Проблемът е много дълбок. Мисля, че няма да ни стигне предаването, ако трябва да го разискваме изцяло. Но според мен там трябва да се направят сериозни промени", категоричен е Стоев.

Попитан дали очаква да се завърне начело на мъжете, той отговори: "За един треньор е винаги чест да бъде треньор на националния отбор, но пак ви казвам - вече 10-11-12 години има едно нанадолнище, по което според мен се пързаляме и не знам дали ще спрем. Аз винаги съм бил за български специалист да води националите. Не е нужно да взимаме чужденци. Или, с извинение, хора на преклонна възраст, което не е окей според мен", добави Мартин, визирайки 73-годишния Силвано Пранди.

Стоев добави, че за всеки отбор от Суперлигата, за да оцелее, са необходими минимум 200 хиляди лева на година.

Любо Ганев: Развитието на съдиите е приоритет на федерацията

Любо Ганев: Развитието на съдиите е приоритет на федерацията

Президентът на федерацията откри съдийски семинар в София