Отборът на Марица (Пловдив) спечели без затруднения първия си мач от втория полусезон в Националната волейболна лига.

Момичетата на Иван Петков надиграха Левски с 3:0 (25:21, 25:20, 25:17) за 68 минути в зала "Люлин". Двубоят трябваше да се играе в петък, но беше отложен за днес.

Първият гейм Левски стартира малко по-добре, но не успя да направи сериозна преднина. Постепенно шампионките направиха добър аванс и след успешна атака на Нася Димитрова затвориха гейма с 25:21.

Снимка 396717

Източник: LAP.bg

Във втората част след десетата точка Марица поведе с по-сериозен аванс и се стигна и до 15:10, разликата остана до края на гейма, който беше взет с 25:20 след успешна атака на Симона Димитрова. Третият гейм Левски водеше с 8:7 преди маричанки да направя серия от седем поредни точки и да поведат с 15:8. Марица затвори двубоя с 25:17 след като Деница Димитрова от Левски сгреши при изпълнение на сервис.

Отложиха Левски - Марица за понеделник

Отложиха Левски - Марица за понеделник

Шампионките заминаха за Щутгарт

Топреализатор в двубоя стана Нася Димитрова с 14 точки, следвата от Симона Димитрова с 13 и Дженифър Крос с 11. За Левски Моника Кръстева стана най-резултатна с 10.

С успеха Марица събра 24 точки и продължава да е без загубен гейм от началото на сезона. Левски е на трета позиция с 12 пункта.

Марица взе гейм на Алианц МТФ в Щутгарт

Марица взе гейм на Алианц МТФ в Щутгарт

Българките бяха равностойни на германския тим