Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев даде специално интервю , след като бяха избрани национални селекционери на България. В него той разкри какви са целите отборите.

Ганев заяви, че Силвано Пранди ще остане да работи като главен треньор на мъжкото направление във волейбола и след приключване на ангажиментите му като национален селекционер.

Силвано Пранди ще продължи да води България

Силвано Пранди ще продължи да води България

В дует с Николай Желязков

"Тандемът е Силвано Пранди първи - Николай Желязков втори треньор. Целта е да има приемственост с работата на Силвано, неговите методи на подготовка и тактика, която да бъде възприета от Ники, а след това той да остане национален селекционер. След една-две години, в които ще е Пранди, след това да поеме Желязков по неговата методика. Трябва да имаме плавен преход между двамата. Знаете, че БФ Волейбол бе обявила конкурс за кандидатури за треньори при подрастващите. Знаете, че кандидатстваме за домакинство на Световното първенство за младежи до 20 години. Треньорската комисия си подбра специалисти, на които може да се разчита и да са мотивиране. В последствие всички трябва да работим по единната методика, която треньорската комисия трябва да изработи", каза Ганев за "Дарик радио".

Той заяви, че очаква първи лагери след 1 юли.

"Треньорите ще направят програмата. От 1 юли всички отбори, които ще имат участия тази година да започнат лагер. За сега нито една квалификация нито при мъжете, нито при подрастващите е отменена. Водим комуникация с Европейската конфедерация. Можем да организираме един или няколко турнира за всички отбори. Знаете, че всичко зависи от здравните мерки, които трябва да се вземат", каза бившият национален диагонал.

Ганев коментира и целите пред различните формации:

"Дългосрочната ни цел е да класираме поне два отбора за Олимпиадата през 2024 година и при мъжете, и при двойка. Защо не някоя двойка на плажен волейбол. Краткосрочните са ясни - за мъжете Световното първенство 2021 година, задължително оставане в турнира Лига на нациите, а самата цел ще бъде влизане в шестицата. Пред жените също е ясно - спечелване на Европейската златна лига догодина, на която ще сме домакини. Спечелване на Чалъндж лигата и класиране във волейболна лига на нациите през сезон 2021/22. На Европейското първенство, на което сме домакини целта е влизане в четворката", каза Любомир Ганев.