Президентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев заяви пред "Тема Спорт", че за съжаление страната ни няма да кандидатства за домакинство на олимпийска квалификация догодина. Той сподели, че това е така заради много високите финансови изисквания, които съпътстват подобно начинание.

Огромно признание към Любо Ганев в Солун

Огромно признание към Любо Ганев в Солун

Президентът на Българската федерация по волейбол получи приз за заслуги към града и волейбола

"България няма възможност да се кандидатира и да пусне документи за квалификация както при мъжете, така и при жените. Цената е твърде голяма. Освен това става въпрос за наддаване - тоест нашата оферта ще се конкурира с други. Изискванията са значително по-завишени спрямо предходните квалификации за Олимпийски игри, на които сме били домакини. Говорим за повече от милион по отношение не само на самото кандидатстване, а и цялостната организация - хотели за отбори, делегати, съдии и всичко останало", заяви Ганев.

Освен това той изтъкна и още един момент - догодина България ще бъде един от домакините на европейското първенство за мъже, като мачовете ще се играят във Варна и Бургас. При това положение още един допълнителен разход като организация на ОК за Париж 2024 ще се окаже непосилен.