Нередност, която е подготвил Данчо Лазаров, съзря кандидатът за президент на опозицията Любо Ганев. Според него Инженера няма да регистрира решението на Управителния съвет, според което на 16 януари трябва да се проведе Извънредно общо изборно събрание на федерацията.

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Нови пиеси продължават да разнообразяват празничния календар

Според законите това трябва да се случи в 4-дневен срок, който започна да тече в четвъртък на обед. Кандидатът на Инициативния комитет обаче е на мнение, че това няма да се случи и така ще се стигне до 30-дневно протакане, което ще запази статуквото за още известен период от време.

"Хващам се на бас, че председателят на УС на БФВ Данчо Лазаров няма да регистрира решението на УС в съдебния регистър, за да няма Общо събрание на 16 януари. На 100% съм сигурен, че това няма да стане. По закон има 4-дневен срок решението да бъде вписано, но председателят на УС няма да го направи", заяви пред "Спортал" Любо Ганев.

По думите му последният срок е бил петък вечер, тъй като събота и неделя са почивни. До снощи нямаше информация решението на УС да е било вписано в регистъра.

Новият председател на федерацията по волейбол ще бъде избран на 16 януари

Новият председател на федерацията по волейбол ще бъде избран на 16 януари

Данчо Лазаров няма да бъде сред кандидатите

"Имаше подобен казус. Тогава, когато трябваше "да извадим Любо Ганев от УС", решението бе входирано още следващия ден за Общо събрание на 20 декември. Сега, когато Управителният съвет "иска да извади Данчо Лазаров", това няма да стане. Обзалагам се с всички. Познавам хората. Не прави чест на председателя на УС на БФВ. Там има адвокати, които получават по няколко хиляди лева заплата. Просто не искат да има Извънредно общо събрание на 16 януари. Това е неуважение към колегите", каза още легендата от близкото минало.

Въпреки проблемите, които се очертава да срещне опозицията, Ганев е оптимист, че все пак ще има изборно събрание на федерацията.

"Каквото и да стане, ви обещавам, че ще има Общо събрание, и то ще се проведе. А там нека всеки да гласува, както прецени. Трябва да спазваме решенията на УС. За мен са важни всички клубове - не знам кои са малки, кои са големи! Обикалям с моята програма из цялата страна.

С всеки клуб обсъждаме продължително и детайлно моята програма за развитие на волейбола. Аз не търся подкрепата на големите или малките клубове, търся подкрепата на всички клубове. Моята кандидатура я издигнаха 60 клуба. Кой е малък, кой е голям клуб? Всеки клуб, който има дейност, е важен. Боря се волейболът в България да бъде много по-добре", завърши Ганев.

Данчо Лазаров: Няма да приема поста почетен председател

Данчо Лазаров: Няма да приема поста почетен председател

"Могат Борислав Кьосев и Любомир Ганев спокойно да се кандидатират"