Новият председател на Българската федерация по волейбол ще бъде избран на извънредно Общо събрание на организацията на 16 януари, като дългогодишният президент на Федерацията Данчо Лазаров няма да бъде сред кандидатите.

Лазаров е разкрил това свое решение на днешното заседание на Управителния съвет на БФВ, като думите му бяха предадени от члена на УС Борислав Кьосев, който днес официално оповести своята кандидатура за председателския пост.

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Нови пиеси продължават да разнообразяват празничния календар

Кандидатурата му е издигната от отбора на Сливнишки герой (Сливница), чийто президент е Мартин Стоев, а освен именития ни треньор, зад Кьосев застават още президентът на Националната волейболна лига Мина Николова, президентът на Миньор Перник Първан Първанов, треньорът на юношеския национален отбор до 19 години Пламен Христов, както и отборите на ВК Етрополе и Град Белоградчик. Борислав Кьосев разкри, че вече е разговарял с над 30 клуба за тяхната подкрепа в избора за нов председател на Федерацията.

"Кандидатирам се, защото смятам, че като човек, който е излязъл от малък клуб, мога да допринеса и дам повече за развитието на тези малки клубове. Не казвам, че досега не се е работила, както някои казаха, че са мъртви души. Тези малки клубове са големият волейбол, който беше и ще бъде в България, защото имайки предвид, че големите състезатели са произлезли от малки клубове, това ми дава надеждата, че бъдещето също е в малките клубове", заяви Кьосев на пресконференция в Пресклуб "България" днес.

Ганев: Управителният съвет на федерацията не спазва собствения си устав

Ганев: Управителният съвет на федерацията не спазва собствения си устав

"Няма да кажа нещо лошо за г-н Лазаров"

Кьосев призна, че ако бъде избран за президент, ще предложи поста почетен президент на Федерацията на Данчо Лазаров.

Той допълни, че подкрепя идеята на Инициативния комитет председателят на Българската федерация по волейбол да бъде ограничен до два мандата.

Волейболни клубове официално издигнаха кандидатурата на Борислав Кьосев

Волейболни клубове официално издигнаха кандидатурата на Борислав Кьосев

Кандидатурата бе внесена официално