Президентът на БФВолейбол Любо Ганев даде първата си пресконференция за 2021 година.

Легендата сподели очакванията си за следващите 12 месеца, като първият голям акцент е европейската квалификация за мъже в Израел.

"Промените във федерацията започнаха веднага след събранието на 13 март - започна Ганев. - Разделихме международната от вътрешната дейност. Служителите са повече, отколкото бяха преди, но всеки се справя отлично.

Благодарих им преди Коледа. Свършихме всички задачи, които имаме. Приехме нормативните документи, проектобюджета за новата година. Ще създадем методи за контрол за подготовката при децата, която ще е единна. Форматът на първенствата е различен, но се прие доста добре. Всички изостанали задачи ги свършихме. Много хора питат за финансовото състояние - почти всички старите сметки са изчистени. До лятото федерацията няма да има нито един лев задължение. Треньорската комисия работи много активно, имаше няколко семинари. Моята идея заедно с колегите от Управителния съвет е от сезон 2022/23 г. всички треньори от всички възрасти да бъдат на годишна категоризация с годишен лиценз. Работата върху тази професия е акцент за федерацията. Който иска да е на пейката, трябва да отговаря на определени условия. Вече няма да се допуска един треньор да води и мъжкия и женския тим на един клуб."

Пранди обясни защо Братоев е отказал на националния

Пранди обясни защо Братоев е отказал на националния

Разкри за техен разговор

Ганев коментира отказа на Георги Братоев да пътува с националния отбор за евроквалификацията в Израел.

"След последния приятелски мач със Северна Македония в София Георги Братоев ми каза, че не се чувства на мястото си, че не може да помогне - коментира президентът. - В националния отбор има доста лишения. Трудно е. Волейболът е колективна игра и ако някой не е мотивиран, веднага се чувства от останалите. Треньорът Силвано Пранди знаеше. Казах му, че е редно Братоев да го съобщи лично. Странно е от моя страна решението му, от негова не е. Приемам го. Само най-мотивираните ще играят за България. Без значение дали са при юношите или мъжете, при девойките или жените. От тази година всеки гейм има значение. Нашата цел в Израел е да направим четири победи по 3:0 и да се класираме."