Нови пиеси продължават да разнообразяват празничния календар на родната волейболна сцена, пише ежедневникът "Труд".

Ганев: Управителният съвет на федерацията не спазва собствения си устав

Ганев: Управителният съвет на федерацията не спазва собствения си устав

"Няма да кажа нещо лошо за г-н Лазаров"

Партитурите обаче не са в тон със светлите празници и коледни песнички липсват. А добрите пожелания са отложени за втората половина на януари. Няма ги и новогодишните картички, защото въпреки достолепните си 76-години инж. Данчо Лазаров изобщо не прилича на Дядо Коледа или поне елитните клубове не го възприемат като Добрия старец. Явно шефът на волейбола не сменя репертоара дори в разнежващите коледни дни.

Нещо повече - той продължава да изумява с класа в познатата на публиката своя маркова постановка "Разделяй и владей". В нея Инженера традиционно сменя само актьорите, но не и сценария. И пак играе на едро - не мести пешки, а цели офицери по дъската на задкулисните игри.

Снимка 322294

Източник: LAP.bg

Поредният му ход е колкото смел, толкова и отчаян. Лазаров издига Борислав Кьосев за кандидат президент в битка с Любо Ганев - "Генерала на опозицията". Да, настанаха години да се пощипват (меко казано) роднини! Един срещу друг ще застанат единствените българи, които успяха да играят 2 години заедно в Италия без да се скарат и така изумиха местните. Двама великани на волейбола, които се наричаха доскоро учител и ученик. Двама приятели от десетилетия. Легенди, които навремето запушиха устите на апенинците, които с немалък сарказъм твърдяха че двама "булгаро феномено" никога не могат да бъдат в един отбор без да се скарат. Нещо повече - Ганев и Кьосев обраха куп награди в най-силното първенство в света в средата на 90-те години в Алпитур (Кунео), включително и за най-добра двойка легионери.

Тяхната славна история има толкова допирни точки, че дори някой си мислят - Любо и Боре са в комбина и на така дългоочакваното извънредно изборно събрание ще се прегърнат като някога на терена и ще се разберат как ще управляват... заедно.

Снимка 386721

Източник: bgbasket.com

Логично? Може би, може би... Ако го нямаше Инженера и неговата нямаща нищо общо с Коледа пиеса.

"Да гласувам против Любо значи да гласувам против себе си!", каза наскоро Кьосев, но на предстоящото събрание може би ще му се наложи точно това.

Разбира се и опозицията не спи. Тя вече ехидничи на репортажите от зала "Христо Ботев", където "дъжд вали", въпреки че навън е сух студ. Един вид - управителят на залата Кьосев не може арената да управлява, а камо ли федерацията. Жалко, но факт. Наистина - настанаха години да се...

Да, дами и господа, Лазаров не оставя нищо на случайността и затова като саламандър оцелява на поста си. Въпреки че всеки си има срок на годност. След Евро 2015 той шокира волейболните среди като си "отсече" и двете управленски ръце - Иван Тодоров-Сенатора (дясната) и Петър Кънев (лявата). И натовари Любо Ганев да организира световното през 2018-а. А когато "Гигантисимото" свърши работа, безцеремонно го изолира докато му намери заместник. Твърди се, че за вицепрезидентския пост на Ганев е подготвял Владо Николов, но той не пожелал да играе в чужда пиеса. И това обърка инженерните планове като застраши старата и морално амортизирана конструкция.

Снимка 375011

Източник: LAP.bg

Последните събития сочат - явно Инженера ще заложи на Вариант Б с Борислав Кьосев. Идеята е ако той спечели, да осигури на Лазаров управление прим като почетен президент, имащ право да свиква управителни съвети, да подписва и прочие абсурди. Не е за вярване? Даже не е и за помисляне, но по този пъклен план вече се действа, сигнализират от десетки клубове. В крайна сметка някой ще плати... сметката. Неизбежно е.

Или опозиция или Инженера, който може и да не излезе през парадния вход след близо 20 години управление. И това за него във времето ще означава "или лошо или нищо".

P.S. Случайно или не, исканото от опозицията извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 година се очаква да съвпадне с периода, в който ще излязат резултатите от тоталната проверка на държавата за злоупотреби в БФС.