Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че желанието е тима да се завърне в челните позиции на световния волейбол.

В интервю за БНТ наставникът поясни, че отборът е в процес на сработка преди европейското първенство.

"След период, в който състезателите са по клубовете си, има нужда от сработка и напасване между тях. Имахме не повече от 7-8 тренировки заедно преди да започне лигата. Те дадоха резултат, защото в първия турнир изглеждахме най-добре. Тренировъчният период преди европейското първенство ни дава шанс да напаснем неща, които липсват като сработка и форма на състезателите.

Най-хубавата комбинация е млади състезатели с някои опитни. Рядко се постигат резултати само с млади или само с опитни. Ние не разполагаме с голяма бройка състезатели, които да играят на световно и европейско ниво. Опитваме се да използваме максимално това, което имаме. Състезатели от всяка възрастова група могат да достигнат до мъжкия отбор. Състезателите от младежките гарнитури не гарантират качество в първия отбор. При нас доста състезатели играят в чужбина. В българското първенство се дават шансове на млади момчета. Така може би те превъзхождат своите връстници в другите държави. След това се стига до едно изоставане от наша страна.

Испания, Финландия и Хърватия са преодолимите отбор в нашата група. Целите са да се преборим за челно място в групата. Украйна направи добро световно първенство. Украйна е прогресиращ отбор и сериозен съперник. Словения е три пъти вицеевропейски отбор, което съвсем не е случайно. Би било добре да достигнем до 1/4-финал. Това би било крачка напред. Поставянето на прекалено високи цели само добавя допълнителна тежест и нервност в отбора".

Петър Кънев поздрави "лъвиците" за представянето на Евроволей 2023

Петър Кънев поздрави "лъвиците" за представянето на Евроволей 2023

Компанията му ще продължи да спонсорира женското направление