Иван Петков беше леко изнервен след драматичната загуба от Белгия с 2-3 гейма. Наставникът все пак успя да направи детайлен анализ, независимо от горчивината от изпуснатата победа в дамската волейболна "Лига на нациите":

"Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха сериозно със сервиса. Тогава ни изневериха важни фигури, които до този момент играеха прекрасно. Може би ги налегна и умора и се получи въпросният спад. Опитахме се да променим ситуацията със смени, но не се получи.

България остава без победа при жените във волейболната Лига на нациите

България остава без победа при жените във волейболната Лига на нациите

Националките ни отстъпиха пред Белгия във втория си мач от турнира в Група 2

Няма как да не сме разочаровани, но все пак показахме доста силна игра през първите два гейма, да не кажа и в третия, но там ни направиха 6 аса, които не успяхме да компенсираме. Знаехме силните страни на Белгия на сервис. През първите два гейма и половина се справихме отлично. Но дали от умора, дали ни скова и напрежение, и се стигна до срив в нашето посрещане. От там се развали комуникацията с разпределителя. Започнаха да идват много тежки топки към него, а следствие на това да няма ефективност на атаката ни. Много трудно работим на негативно посрещнати топки.

В началото играехме доста по-разумно в атака, но след като натежа умората, вече започнахме да вземаме и грешни решения. Явно ще ни трябва време, за да започнем да излизаме от такива ситуации. Ясно е, че сме съвсем в началото, трябва ни време за сработка, но и преди старта казах на момичетата, че първите два уикенда трябва да ги изиграем с морално волеви качества. Но и срещу Япония, и срещу Белгия имаше и моменти, в които спортният шанс също ни обърна гръб. Имаше ситуации, които можеха да завършат и в една, и в друга полза", сподели националният селекционер.