Христина Русева говори пред БНР, след загубата от Русия на Световното първенство по волейбол в Япония. Капитанката сподели, че липсата на увереност и вяра в собствените сили е попречила за по-добрата игра на отбора:

Волейболистките взеха гейм на Русия на Световното

Волейболистките взеха гейм на Русия на Световното

Българките бяха равностойни на един от фаворитите за титлата

"Във всеки мач търся с нещо да успея да мотивирам момичетата, защото виждам, че било то заради възрастта, или опита, допускаме много груби грешки. Русия не показа много силен волейбол в сравнение с това, което сме играли досега.

Ако бяхме по смели и концентрирани, мачът щеше да е в наша полза. Днес паднахме заради нас самите, отново. Повтарям се, мъчно ми е, че губим, но отборът ни наистина трябва да работи страшно много.

Видя се от всички, че мачовете в Европейската лига и тези в Перу бяха супер добре, но разликата на нивата със сега е от земята до небето. Не можем да си позволяваме такива грешки, защото това е световно първенство за жени, а не за подрастващи. Да, турнирът е към края, но ако сме професионалисти, би трябвало да се борим до последно, независимо, че нямаме шанс да продължим. И също така да мислим за следващата година, защото ни предстоят много тежки състезания.

Трябва да докажем, че заслужено сме в Лигата на нациите. Сега ни остават два мача и в тях най-голямата ни пречка е нашият отбор. Само съставите на САЩ и Италия са на страхотно ниво от съперниците ни досега, а другите можеше да ги победим с 3-0 и 3-1, но играхме слабо. Срещу Тайланд и Азербайджан не знам как ще излезем, защото всеки път се изненадвам. Надявам се да завършим с две победи, но трябва да изчистим грешките си. Явно напрежението и умората показва, че трябва още много работа в такива моменти", завърши Русева.