Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев говори в ефира на "Диема". Той обясни решенията, които бяха взети около националния отбор, както и ситуацията около ЦСКА, заради трудностите с базата.

Любо Ганев: Аз съм убеден, че ще ме изключат от Управителния съвет

Любо Ганев: Аз съм убеден, че ще ме изключат от Управителния съвет

"Аз съм открит човек. Каквото ми е на душата, това ми е и на устата"

"Силвано Пранди е човек с опит и има уважението на всички състезатели, поне първоначално при назначаването му. За мен това беше правилно решение. Познавам Силвано, работил съм с него 2 години, той разчита винаги на най-подготвените. Той изказа доводи защо е освободил някои състезатели. Ние като федерация трябва да изберем треньора, а той да си избере щаба. Не мога да кажа, че сме го заставили да ги върне. Да, Данчо Лазаров каза, защото искахме да бъдем сигурни, че най-добрите ще бъдат повикани. Ако един състезател не е играл 3 месеца, ти като треньор, ще го включиш ли? Треньорът избира състава, предлага на федерацията кои да бъдат повикани. Вече кой ще играе, кои 14 ще заминават, решава треньорът. Квалификацията ще бъде много тежка, шансовете ни са като на всички останали. Не се притеснявам от силните отбори, аз се притеснявам от нашата игра.

Волейболът по пътя на футбола

Волейболът по пътя на футбола

Данчо Лазаров иска да елиминира Любо Ганев като евентуален кандидат за шефското кресло

ЦСКА е отборът, в който съм прекарал може би най-добрите си години. От там ме купиха в Италия. Когато мога - помагам, свалям шапка на Сашо Попов. Надали има друг човек, който щеше да изтърпи това, което изтърпя той. Щом като ЦСКА не фалира, не се създаде нов клуб, платиха си задълженията, не мога да кажа, че е изчерпано това ръководство. Чувам, че за залата има нов голям проект. Но докато този проект не бъде одобрен, мисля, че тази зала ще може да се ползва. Там се намира "Арена Армеец". Още когато се строеше залата, казах на Бойко Борисов, че там, където беше хотелът на ЦСКА, трябва да се направи хотел. Аз не съм инвеститор. Сигурен съм, че за ЦСКА ще се намери зала къде да играят. Трудно е, но ще се помогне", прогнозира Ганев.