Добруджа - Монтана 3-1 (25-21, 25-22, 22-25 25-18) продължителност 1:55 часа.

 „Исках да поздравя състезателите на двата отбора за високото качество на играта. Състезателите проявиха дух и характер. Ще анализираме нещата и ще се подготвим за утрешния финал. Допускаме моментни кризи. Ще си вземем поука," Мирослав Живков.

Шампионите от Добруджа не се стъписаха от звездната селекция на Монтана и утре ще защитават купата, която спечелиха миналата година. В повторение от финала за първенството добричлии започнаха ударно. Те играха изключително събрано. От своя стана Монтана игра на приливи и отливи и показа, че там нещата са на самотек.

 Мирослав Живков беше разучил внимателно играта на Тодор Алексиев и бившият капитан на „лъвовете" попадна в капана на блокадата на няколко пъти. Велизар Чернокожев блестеше с играта си в нападение. Добруджанци показаха, че са по-добър колектив и подкрепяни от мощна агитка водеха постоянно в резултата.

 Най-силното оръжие на монтанчани беше играта на мрежата на Теодор Тодоров. Живков беше калкулирал като допустими щети, точките отбелязани от най-добрият център на Евро 2015.

 В третия гейм Монтана успя на направи обрат от 16-19 до 21-19 и се върна в мача. Волейболистите от северозапада създадоха впечатление, че използвайки звездната си селекция ще пречупят противника.

Снимка 231529

Източник: LAP.bg

В последната част Добруджа водеше до 13-9. Тогава сервисът на Тодор Алексиев затрудни добричлии и резултата беше изравнен. Оттук нататък играта на Монтана се разпадна и треньорът Петър Шопов вдигна белия байрак.

От 18:00 е втората среща между домакините от Нефтохимик и бившите шампиони Марек. Играта на родните национали играещи в чужбина вдигна много нивото на игра в мачовете за купата.

Монтана не даде шанс на Марек преди пътуването до Бургас

Монтана не даде шанс на Марек преди пътуването до Бургас

Нефтохимик академично се справи с „Миньоро"