През уикенда ще станат известни шест отбора, които ще се присъединят към домакина Япония в дамския волейболен турнир от олимпийските игри догодина.

В група "C", в която е и българският национален отбор срещите ще се играят в Шревепорт-Босие Сити (САЩ). Момичетата на Иван Петков са в поток с домакините, Аржентина и Казахстан.

Девойките завършиха на осмо място на Европейския олимпийски фестивал в Баку

Девойките завършиха на осмо място на Европейския олимпийски фестивал в Баку

Тимът ни отстъпи пред Украйна с 0:3

Предвид класата на тимовете е ясно, че олимпийската квота ще бъде определена в директния сблъсък между най-силния отбор в света в момента САЩ и "лъвиците". Шансовете на нашите момичета не са големи според специалистите, но те са твърдо решени да ги опровергаят, още повече, че имат поставена задача да се класират за Токио 2020.

Решителният мач е нощта на събота срещу неделя от 01:00 часа българско време. Двубоят с Аржентина е в петък от 23:00 часа, а този с Казахастан в неделя срещу понеделник от 00:00 часа.

В останалите групи фаворити са най-високо ранкираните, които поставени като водачи: Сърбия, Китай, Бразилия и Русия. Само в група "F" италианките, които са домакини имат предимство пред водачките от Холандия.

Група "А" в Вроцлав (Полша): Сърбия, Полша, Пуерто Рико и Тайланд

Група "B" в Нинбо (Китай): Китай, Турция, Германия и Чехия

Група "C" в Шревепорт-Босие Сити, Луизиана (САЩ): САЩ, България, Аржентина и Казахстан

Група "D" в Уберландия (Бразилия): Бразилия, Доминикана, Камерун и Азербейджан

Група "Е" в Калининград (Русия): Русия, Южна Корея, Канада и Мексико

Група "F" в Катаня (Италия): Холандия, Италия, Белгия и Кения

След изиграването на тези срещи, тимовете които не са успели да се класират за Олимпиадата ще имат втори шанс в континенталните квалификации. Така Европа, Азия, Африка, Норсека и Южна Америка ще изпратят по още един тим.

За съжаление пробивът през европейския турнир е изключително труден.