Дамският национален отбор по волейбол на Китай, който е действащ олимпийски шампион от игрите в Рио през 2016 година, започна подготовка за Токио 2020 при изключителни мерки за сигурност.

Кирил Домусчиев ще закупи и дари на лабораториите в България тестове за коронавирус

От Лудогорец ще дарят на лабораториите в България тестове за коронавирус

Шефът на ВМА похвали цялата футболна делегация на Лудогорец за дисциплината в Милано

Поради епидемията, причинена от коронавируса  COVID1-19, волейболистките на Китай бяха поставени в пълна изолация, която цели да бъдат поддържани нужните мерки за безопасност. Местната волейболна федерация спазва стриктно протоколи, издадени от Китайския олимпийски комитет (КОК).

Шестнадесет състезателки са събрани в Пекинския тренировъчен център и на практика са изолирани от останалата част от света. Контролира се кой влиза и напуска съоръжението. Външни посещения са изключително ограничени.

Медицинският персонал обръща внимание на физическото състояние на всеки член на волейболния отбор и ръководството, провеждайки стриктна профилактика чрез измерване на телесната температура на спортистите по два пъти на ден. Дезинфекцията на тренировъчната техника и играчите след всяка тренировка е задължителна, а централната климатизация в пространството, където живеят представителите на отбора, се изключва. По отношение на диета, приемът на плодове и зеленчуци се увеличава за повишаване на имунитета на състезателките.