Българските волейболисти не можаха да се класират за полуфинал на европейското първенство в Полша. Те загубиха от Сърбия с 0:3 (21-25, 22-25, 26-28) и се класираха на шесто място в крайното класиране.

Снимка 310456

Източник: cev.lu

Независимо от тригеймовата загуба момчетата на Пламен Константинов бяха равностойни в големи части от срещата. В решителните моменти сърбите демонстрираха невероятна защита, а в нашия отбор цялата тежест падна върху Цветан Соколов. Именно той в решителните моменти на третия гейм не можа да завърши. Соколов записа 20 от 43-те точки, които лъвовете реализираха в мача.

Смазваща статистика на "лъвовете" срещу Финландия

Смазваща статистика на "лъвовете" срещу Финландия

Българите достигнаха невероятни показатели

Във втория гейм Георги Сеганов замени Георги Братоев. Нашите имаха предимство в цялата трета част и достигнаха до три геймбола. Точно тогава атаката не можа да бъде организирана, а сърбите извадиха невъзможни топки. 

Втори по резултатност е Николай Пенчев с 7 точки, а брат му Розалин е с 6 точки. Николай Николов не беше на предишната висота и реализира само 4 точки. Твърде малко.

Снимка 310458

Източник: cev.lu

Българите загубиха два мача с 0:3 на Евроволей 2017 от очертаващите се финалисти Русия и Сърбия. За съжаление липсата на атакуващи посрещачи се оказа фатална. Супер блокировачите и бомбардира Цветан Соколов не са достатъчни. Някои хора могат да се сърдят на Цецо, но противниковите отбори знаят, че е достатъчно да пазят само него.