Спортният министър Красен Кралев, президентът на Бвългарската федерация по волейбол Данчо Лазаров и вицепрезидентът Любо Ганев са провели среща с президента на Европейската конфедерация Александър Боричич, в която са го запознали с желанието страната ни да се кандидатира за домакинство на Европейското първенство за жени през 2021 година. Това се е случило по време на визитата на тримата в Рим във връзка с мъжкото световно първенство през 2018-а година, на което сме съвместни домакини.

България остана на разочароващото девето място на Евроволей 2017

България остана на разочароващото девето място на Евроволей 2017

"Лъвиците" не можаха да реализират възможностите си

От своя страна президентът на евроцентралата е уверил българската делегация, че кандидатура на България, като една от възможните страни- домакини за форума, стои много сериозно и има шансове да бъде подкрепена.

Процедурата по официалното подаване на документацията за домакинствата за Евроволей 2021 година все още не е стартирана, като засега точни дати не са обявени.

Досега България на три пъти прие най-добрите европейски волейболистки - през 1950-а, 1981-а и 2001-а година. На два пъти "лъвиците" спечелиха медали. През 1981-а в столичната зала "Универсиада" България победи СССР на финала с 3:0. 20 години по късно във Варна нашите момичета спечелиха бронзови медала.