Женският национален отбор на България по волейбол отново взе чиста победа в Златната лига.

"Лъвиците" се наложиха с категоричното 3:0 над Украйна (25:23, 25:20, 25:12). Срещата се игра в зала "Колодрума" в Пловдив.

"Лъвиците" ни се справиха безпроблемно със Словакия

"Лъвиците" ни се справиха безпроблемно със Словакия

Тя бе първа среща за българските волейболистки пред родна публика от 2 години насам

Селекционерът Иван Петков направи две промени в стартовия състав. На мястото на Емилия Димитрова като диагонал започна Мирослава Паскова, а в центъра се появи Мира Тодорова, която замести Нася Димитрова.

Единствено в първата част украинките затрудниха нашите и допринесоха за известна интрига. Гостенките започнаха много напористо и бяха равностоен съперник докрай. При равенството 23:23 тимът на България показа своя опит и класа, като не допусна изненада и спечели след успешна атака на Елица Василева.

Волейболистките ни запазиха стабилност и добра организация, бяха водещият тим в следващите две части. Предимството позволи на Иван Петков да пусне в игра повечето от младите момичета. Те се представиха достойно, а България спечели третата част с голяма разлика. С най-голям актив за България бе Мирослава Паскова с 15 точки.

Христина Вучкова добави 11 точки за успеха. В неделя, 6 юни, е последният мач от група в зала "Колодрума", като Украйна се изправя срещу Словакия от 20:30 часа.