Атанас Петров съжалява за подценяването, което неговите възпитаници са допуснали в третия гейм срещу Левски в София. Наставникът на Хебър има забележки към своите нападатели, станали лесна плячка за блокадата на "сините". Ето какво сподели Петров след изстраданата победа:

Хебър пречупи Левски в петгеймова драма в София

Хебър пречупи Левски в петгеймова драма в София

Пазарджиклии се наложиха с мощния си начален удар

"Играем с класни отбори от началото на първенството, разбира се, че ще има и такива геймове и мачове. Разликата не бе само в сервиса. Самият мач, окачествяван за дерби, и взет гейм с 10 точки, имахме отпускане в третия гейм. От друга страна, Левски заиграха с повече риск, получи им се и на сервис, и в атака. Там стана разликата, един страхотен гейм на Смилен Мляков. Те имаха повече желание в тези два гейма да взема победата, отколкото ние. Ние решихме, че мачът е свършил, и започнахме да играем така, че да не бъркаме. Това обаче не беше достатъчно.

Всички крайни нападатели имаха проблеми, изненада е за мен. При положение, че играем в зала с размерите на нашата, очаквах да сме доста по-ефективни. Досега сме имали проблеми в атака, но в малки зали, в които не сме се чувствали комфортно. Трябва да помислим върху това и да поработим повече. Топките бяха хубави, не може да се говори за лоши топки от разпределителя. Нападателите не използваха напълно възможностите, които имаха, искаха да пробият техния блок, което беше трудно. Станахме лесна плячка за блокадата и защитата на Левски.

Не можем да говорим за еуфория от Купата. Момчетата вече мислят за втория дял от първенството. Тази спечелена Купа е едно бреме, което ни носи едни по-големи очаквания за всеки мач. Това не ни пречи, защото във всеки мач играем с доста самочувствие, особено в дербитата. Всичко тук тръгна след подценяване в третия гейм, и една много добра игра, риск, оправдан от отбора на Левски", завърши Атанас Петров.