Разпитът на треньора на Витоша (Бистрица) - Асен Букарев, за скандала, който се заформи след думите му за мача с Царско село, свърши. 

След срещата председателят на Комисията по етика и феърплей - ген. Васил Василев, даде повече подробности относно разговора в Бояна.

Букарев заявил, че думите му са произлезли в състояние на афект и че не е получавал обаждания нито от човек на Царско село, нито от някой друг.

"В дните преди мача, в ежедневни разговори и контакти с различни хора, фенове, познати, приятели бях питан многократно дали Витоша ще играе сериозно до края на шампионата, в частност срещу Царско село. Разговори и въпроси, които ме дразнеха. Като треньор винаги съм спазвал правилата за честност и феърплей", са част от думите на Букарев.

Букарев: Потвърждавам думите си от вчера

Букарев: Потвърждавам думите си от вчера

"В нито един момент не обвинявам клуба Царско село"

Комисията е отправила забележка към треньора да прецезира изказванията си. Въпреки това прокуратурата ще започне разследване на случая.

"В проверката се съдържат данни за лица, които са назовани като приятели и фенове. Те не се отнасят до футболните среди. Преписката ще бъде изпратена до прокуратурата за проверка за евентуално наличие на престъпление", заяви ген. Василев.

"Не мога да ви кажа дали е имало повторно обаждане. Той не е заявил подобно нещо. Днес следобяд г-н Берберов ще занесе материалите в прокуратурата."

"Той каза, че бил страшно притеснен от загубата. Бил ядосан от това, че предишния ден не е могъл да тренира отбора, тъй като е имал и проблеми с евентуално някои заразени футболисти. Бил прекалено ядосан и се извини за това, че дал по-силно интервю. Не се съобразил с думите си."

"Останалото ще го говоря пред прокурорите. Ние сме пратили доклада на дисциплинарната комисия. Това, което можем да направим, е да предупредм Букарев в бъдещи интервюта да спазва някакви правила на етика в коментарите си. Той казва, че преувеличил думите си."

"Негово право е да каже при нас каквото си пожелае. Ние му дадохме въпросник, на който той отговори", завърши Василев.

БФС привиква на разпит Асен Букарев

БФС привиква на разпит Асен Букарев

Трябва да се яви във футболния съюз утре в 9:30 часа