Наставникът на Витоша (Бистрица) Енгибар Енгибаров призна, че петте поредни загуби на "тигрите" в efbet Лига не го притесняват. Причината е, че отборът разполага с много млади играчи, но се надява с времето опитът им да нарасте и да започнат да се записват победи.

Дунав победи Витоша с 2:0

Ахмед Ахмедов донесе победата на Дунав над Витоша

Втора победа за "драконите"

"За мен лично не е притеснително, че пак паднахме. Мисля, че контузията на Емил Гъргоров се отрази и сами виждате, че по време на мача футболистите, които играят са до 20-годишна възраст. Даваме им път. При всяко положение не сме добре точково, но мисля, че играем с толкова млади футболисти заслужаваме адмирации", започна Енги.

"На мен не ми е повлияло, че Дунав е успешен срещу Витоша. Статистиката е за другите, на мен не ми повлия. Факт е, че след като Гъргоров се появи на терена стигнахме до положения, а и присъствието му по някакъв начин ни дава повече в нападение. По всяка вероятност дава самочувствие на по-младите", продължи Енгибаров.

"Аз още в самото начало казах, че Атанас Кабов и Илия Димитров са тук, защото имат качество. Минали са през школи, но им трябва време да се адаптират и мисля, че с времето ще допринесат за нивото ни. В efbet Лига няма лесни мачове, но продължаваме напред. Хората, които разбират от футбол, виждат играчите ни и бюджета. Ако имаме по-опитни футболисти, ще изглеждаме по коренно различен начин, но с тези момчета това са възможностите на Витоша", продължи той.

"Имам сантименти към отбора на Дунав, защото тук ми свърши футболната кариера. Професионалисти сме и се срещаме, надявам се да ги бием във втория мач", завърши Енгибар Енгибаров.